Psihoterapie copii

Psihoterapie copii

Ai nevoie de psihoterapie pentru Tine si Copilul tau atunci cand esti un parinte care …mai mult →

Psihoterapie de cuplu

Psihoterapie de cuplu

Ai nevoie de psihoterapie de Cuplu atunci cand tu si partenerul…mai mult →

Psihoterapie individuala

Psihoterapie individuala

Ai nevoie de psihoterapie pentru Tine atunci cand suferi de …mai mult →

Evaluare psihologica

Evaluare psihologica

Alegerea etapei de evaluare psihologica a starii de sanatate psihica implica …mai mult →

Workshopuri de dezvoltare personala

Workshopuri de dezvoltare personala

Ai nevoie sa participi la workshopuri de dezvoltare personala daca vrei sa obtii …mai mult →

Traininguri de educatie parentala

Traininguri de educatie parentala

Ai nevoie sa participi la traininguri de educare parentala daca te confrunti cu …mai mult →

Intrebari frecvente

  1. Care este diferenta dintre psiholog si psihiatru?
    Psihologul este absolvent al Facultatii de Psihologie, in timp ce psihiatrul este absolvent al Facultatii de Medicina, al specializarii Psihiatrie. Psihologia se ocupa cu studiul omului in toate ipostazele sale, atat de omul normal cat si de omul bolnav sau de omul aflat in dificultate. Pe de alta parte, psihiatria are in vedere doar omul cu probleme psihice. Psihiatrul ofera ca si solutie pentru pacienti un tratament medicamentos.(avand formare medicala)
  2. De ce sa apelez la un psihoterapeut?
    Pentru ca psihoterapeutul este o persoana specializata exact in ameliorarea “problemelor” sufletesti. In acelasi timp,orice schimbare presupune un act de curaj astfel incat usor usor sa te simti eliberat iar acest act poate fi asistat, incurajat de un psihoterapeut indiferent de orientara lui terapeutica. Nu este suficient doar sa-ti doresti o schimbare, este nevoie sa iti alegi momentul iar el sa nu fie amanat…!
  3. Cat dureaza o psihoterapie/terapie?
    Nu exista un numar prestabilit de sedinte. Un program terapeutic dureaza in functie de problema cu care clientul se confrunta dar si de gradul de responsabilitate si implicare a acestuia in terapie. Schimbarile de profunzime necesita timp si exersarea strategiilor sanatoase de relationare atat cu ceilalti cat si cu Tine insuti.
  4. Cat dureaza o sedinta?
    O sedinta de terapie individuala are o durata de 50 de minute, o sedinta de psihoterapie de cuplu are o durata de 60 de minute. In cazul copiilor, in functie de varsta acestora, sedinta are o durata mai scurta (30 – 50 minute), durata fiind adaptata varstei cronologice dar si tipului de afectiune. Sedintele de evaluare au o durata variabila in functie de scopul urmarit (exemplu: evaluarea copiilor presupune un numar de cel putin 3 sedinte).
  5. Ce se intampla in prima sedinta de psihoterapie?
    Prima sedinta este o parte dintr-o etapa de cunoastere pentru cei prezenti.Psihologul va “descoperi” problema care l-a adus pe client in fata sa, iar acesta din urma va afla de la terapeut aspecte legate de: regulile impuse de cadrul terapeutic, confidentialitate, tehnicile si metodele utilizate, natura relatiei terapeutice, durata sedintelor, frecventa lor, pretul consultatiilor, etc. Clientii nu sunt obligati sa continue terapia dupa prima sedinta introductiva si pot intrerupe programul in orice moment.
  6. Sedintele de psihoterapie/consiliere/terapie sunt confidentiale?
    Sedintele de terapie sunt confidentiale, cu exceptia situatiilor in care pacientul vrea sa-si faca rau, sau sa faca rau.